B&B De Noorderwind gelegen aan de schelde. Bekijk onze ligging

Voor meer info over Dendermonde en wat er zoal te doen is, neem je best eens een kijkje op de site van Dendermonde

Ligging en omgeving

In onze achtertuin loopt de Schelde. U kan lekker genieten op het terras met zicht op de Schelde.

Op de knooppuntenfietskaart van Scheldeland bevinden wij ons tussen knooppunt 68 en knooppunt 75.

Fietskaarten zijn aanwezig in de B&B. Of stel zelf je route samen via
deze link

Dendermonde biedt vele toeristische mogelijkheden op cultuurhistorisch vlak. Drie attracties van de binnenstad staan geklasseerd als UNESCO werelderfgoed: het belfort, het begijnhof, de Reuzen en het Ros Beiaard.
De historische Grote Markt met zijn talrijke gezellige terrasjes is zeker een bezoekje waard, naast het Stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Vleeshuismuseum en het Zwyvekemuseum. Op gebied van natuurschoon behoren de Scheldeboorden van Vlassenbroek en Grembergen tot een zeer aantrekkelijk wandel- en fietsgebied maar ook de Kalkense Meersen vlakbij Schellebelle zijn uniek!

Op 5 km van ons gastenverblijf bevindt zich Berlare dat als recreatief gebied het Donkmeer (met zjn vernieuwde Eendekooi, een minidierentuin met specialisatie: eenden) als belangrijkste troef heeft. Op 5 minuutjes wandelafstand is er een station en een bushalte. Gezien de makkelijke verbindingen met het openbaar vervoer zijn de kunsthistorische steden van Aalst, Gent, Mechelen en Brussel aantrekkelijk voor een bezoek vanuit Schoonaarde.

Hieronder vind je enkele beelden van de stad Dendermonde